Mt. Bitihorn – Bygdin

Egentlig var jeg på tur for å fotografere et dalføre som heter Etnedal, men på et spesielt punkt i denne dalen fikk jeg anledning til å fotografere den (for mange) kjente toppen som heter ‘Bitihorn’ (1607 moh) og som ligger der sjøene Vestrin og Bygdin møtes
(eller nesten da).
Men for at ikke alt skulle forsvinne i disen, så måtte jeg ty til mitt teleobjektiv. Fra der jeg står når jeg tar bildet og frem til toppen av Bitihorn, så er det omtrent 65 km! (Utmålt på kart)
Actually I was on a mission to shoot a valley called ‘Etnedal’, but – at a very special point in this valley I got an opportunity to shoot a picture of the (for many) well known mountain called Mt. Bitihorn (5 303 feet), located to the place where Lake Bygdin meets Lake Vestrin (or almost!) But in order to prevent everything to disappear in the haze, I just had to bring my zoom lense into play!  The distance from where I stand and to the top of the mountain being something like 40,6 miles (Measured in maps)
Men bare for at dere skal få et bedre inntrykk av avstander, så har jeg også tatt et bilde fra samme sted, men med min vanlige optikk!

But – just to let you get a better impression of distance involved, I also shot an extra frame with my normal lense!

(Compliments of SRB)
Please return me to INDEX for a new picture/destination.

About Seenorway

'See Norway' vil i fremtid befatte seg med å vise bildereportasjer fra byer, kommuner og tettsteder rundt i Norge. 'See Norway' will take pride in showing you picture reports from communities and settlements throughout Norway. Contact: post@roby.no
This entry was posted in OPPLAND and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Mt. Bitihorn – Bygdin

 1. gronneskoger says:

  Hei. Jeg synes dette ser ut som Rundemellen. Ikke Bitihorn. Bildet er antagelig tatt fra Sørenden av Steinsetfjorden? Rundemellen er en veldig karakteristisk og fin topp, og den er godt synlig fra Steinsetbygda.

  • Seenorway says:

   Hei Vidar,
   Man skal jo aldri kimse av lokalkunnskap, men nettopp fordi jeg bare er sånn passelig kjent i trakten, så tok jeg jo opp kartet og la en linjal fra sørenden av Steinsetfjorden i samme kompassretning og der lå jo Bitihorn da. Ganske karakteristisk topp som du også sier.
   Ellers har jeg jo vandret rundt i Bygdin-området i en årrekke selv om vi nok har vært oftere i Smørlifjell og traktene ned mot Valdres.
   Må vel ta en ny titt i kartet da 🙂 Husker jeg målte avstanden også og fant at den vel kunne stemme med luftlinje mot Bitihorn, men som sagt – jeg bor ikke fast i Valdres/Beito/Bygdin-området! (Takk for innspill)

 2. How grand is that mountain peak.. 🙂

 3. -Eugenia says:

  Mt. Bitihorn is very interesting and has a unique shape to it. I love the distance shot as it shows the height of the mountain.

  • Seenorway says:

   Yes it has, and this silhouette makes it easy to recognize even from the horizon, but it does change with tha angle, as does another well known peak . Mt. Gaustatoppen (which you’ll find i another report)

 4. Seenorway says:

  Ja, og det er overkommelig å komme opp på! For selv om høyden er oppgitt til 1607 moh så er jo dette ‘over havet’, men når du står på veien nede ved Bygdin så er det 515 høydemeter som skal nedkjermpes. I Lofoten gikk jeg fra havnivå og opp på en topp litt over 1000 m, men jeg glemte jo at jeg også skulle ned igjen. Jøss hvor sliten jeg ble!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.