Eidfjorden

Dette fantastisk flotte bildet er tatt ved Eidfjorden i Hardanger.
Innerst i fjorden ligger tettstedet Eidfjord som er administrasjonssenteret i kommunen med samme navn! Folketallet i Eidfjord kommune ligger rundt 950 mennesker! Av disse bør 542 i selve tettstedet Eidfjord!
Men om kommunen er liten i folketall, så er den stor i utstrekning: 1491,7 kv.km med vakker natur og dertil en solid økonomi grunnet omfattende kraft-rettigheter. Her er det godt å bo!
1F3A8052This fantastic picture have been taken by the Eidfjorden in the inner part of Hardanger!
At the bottom of the Eidfjorden lies the settlement ‘Eidfjord’, which is the administration center of the municipality by the same name.
The number of people living in this municipality is only 950, of which 542 lives in this administration center.
But if ‘Eidfjord’ is a very small municipality by population, it’s very large when it comes to geographical area:  1491 sq.km of beautiful nature. It has also a very sound economy due to extensive energy rights. A very good place to live, indeed!
(Compliments of SUL)

Please return me to INDEX

About Seenorway

'See Norway' vil i fremtid befatte seg med å vise bildereportasjer fra byer, kommuner og tettsteder rundt i Norge. 'See Norway' will take pride in showing you picture reports from communities and settlements throughout Norway. Contact: post@roby.no
This entry was posted in HORDALAND and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Eidfjorden

 1. Nå henger det mer på greip, når det kommer fram at det er Eidfjorden som er avbildet, altså fjordarmen av Hardangerfjorden, ikke tettstedet Eidfjord (som faktisk ikke er synlig på noen av Ulvunds bilder så langt). Noe av kommunen Eidfjord er rett nok med i det fjerne.
  Forøvrig noen fantastiske bilder Ulvund har levert, og det synes som om alle bildene hans av Eidfjorden er tatt fra noenlunde samme område rundt Åkre, Djønno og Kaland og fra fjellet ovenfor.

  • Seenorway says:

   Han elsker å trave på toppene! Og jeg er enig i at hans bilder er ganske utrolige.
   Antagelig har han et fullformat-kamera med en lysstyrke som tillater f 11-16 i de fleste situasjoner. Tror ikke jeg har sett en skikkelig uskarphet ennå!
   Hvis du vil se alle hans bilder kan du ta hans ID (SUL) og sette den inn i det lille vinduet på vår forside. Så trykker du ‘Enter’ og alle han samlede verker kommer til overflaten ett av gangen! 🙂

 2. vestlending says:

  Virker som dette bildet er tatt langt ute i fjorden for vi ser jo litt av Hardangerfjord broen innerst i bildet? Det snekledte fjellet bak Hardangerfjord broen indikerer også svingen fjorden tar innover mot tettstedet Eidfjord! Den svinger inn mot høyre der! Er faktisk litt usikker på possisjonen til fotografen har her i geografien?

  • Seenorway says:

   Du er jo langt bedre kjent enn meg der inne, men jeg hadde jo et bestemt inntrykk av at dette bildet må være tatt ca et pa kilometer utenfor selve tettstedet Eidfjord og ned fjorden mot Hardangerbrua. Jeg trodde bebyggelsen i høyre ytterkant av bildet kanskje var de ytterste husene tilhørende Eidfjord?

   • vestlending says:

    Han har nok beveget seg utover mot Tjoflot og tatt bildet fra ett sted på veien som kalles Flætene tipper jeg? Kan ihvertfall se slik ut?

   • Trodde først bildet var tatt fra Osafjorden mot Eidfjorden, men derifra ser en vel ikke brua. Dessuten stemmer det ikke med vei på begge sider av fjorden. Da rimer det mer at det er et sted på veien mot Tjoflot, som du nevner lenger ned. Uansett en underlig vinkel for å vise Eidfjord. En ser vel noe av kommunen, men ikke tettstedet …

    • Seenorway says:

     Ja, det er jo ikke jeg som har tatt bildene denne gang, så jeg må forholde meg til de opplysninger jeg har fått. Takk for bilder. Skal titte på dem ved første anledning, men – håper du hare tatt i betraktning konvertering til 16:9 som stjeler ca 3,5 cm i høyden.

 3. Anne-Mari says:

  Det er flott i Eidfjord !
  Har køyrt der eit par gongar på veg via Vøringsfossen og over Hardangervidda.
  Ein fantastisk tur som eg anbefaler på det varmaste.
  Sommarklem frå Anne-Mari

 4. Mormor says:

  Vakkert er det der, helt uavhengig av folketall. Eller kanskje på grunn av?

  • Seenorway says:

   Ja, uttrykket ‘uberørt natur’ får jo kanskje en litt annen mening, men vi ser jo den nye ‘Hardangerbrua’ i horisonten da . . .
   Men et nydelig bilde er det uansett!

 5. vestlending says:

  Regner med det kommer mer fra Eidfjord?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.