Lynavlederen

Jeg kan selvsagt ikke være 100% sikker på at dette har fungert som en ekte lynavleder, for jeg var ikke til stede da det skjedde. På den annen side er det vanskelig å se for seg en annen og mer plausibel forklaring på dette fenomenet, og selv om ikke hele treet kom med på bildet, så var det ikke et eneste blad igjen på dette treet. Ikke engang kvister av betydning!
Pictures 2082bOf course, I can’t be 100% sure that this tree has been serving as a lightning rod ’cause I wasn’t present when it happened. On the other hand it’s kind of difficult to  imagine that there would be some other plausbible explanation top this phenomena? And even if the whole tree could not find room in the picture, I assure you there wasn’t a single leaf nor twig left on this trunk . . .
(Compliments of SRB )

Please return me to INDEX

About Seenorway

'See Norway' vil i fremtid befatte seg med å vise bildereportasjer fra byer, kommuner og tettsteder rundt i Norge. 'See Norway' will take pride in showing you picture reports from communities and settlements throughout Norway. Contact: post@roby.no
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Lynavlederen

 1. vestlending says:

  tviler på at det er lynet som er årsaken? stammen er alt for lys til det! treet ville helt sikkert tatt fyr og stått der som en svart brent stamme!

  • Seenorway says:

   Ja, man kan spekulere? Treet virker helt brent’ der det står, men samtidig er det jo en veldig karakteristisk ‘renne’ (totalt uten bark) som strekker seg fra topp til rot, og det er ikke ulikt hva man finner på koller oppe i skogen hvor det jo er større sjanser for å rammes av lynet. Dette treet står imidlertid langs veien bare 20 meter fra nærmeste hus. Litt merkelig!

 2. Patrizia M. says:

  In effetti penso tu abbia ragione, però strano non si sia bruciato!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.