Nordmenn for Norge

Etter denne innledende og litt underlige ‘spissformulering’, forstår de fleste at jeg  denne gang henvender meg til ‘Nordmenn’ – utelukkende!
Jeg minnes en gammel filmtittel: ‘Have gun – will travel’, og som jeg i den senere tid har sett gjendiktet i en mer humoristisk versjon:
‘Har Canon, vil reise!’

De som har lest min ‘About’, vil ha fått med seg både ambisjoner og intensjoner for denne bloggen:
Å presentere Norge for verden via bilder fra flest mulige kommuner og deres mange ‘tettsteder’!  Det betyr at en ‘livsoppgave’ nok er påbegynt alt for sent, men verden ville ikke samarbeide, og det digitale kameraet kom alt for sent.

I tillegg er Norge et laaangt land med uendelige avstander. Følgelig blir reisekostnader etter hvert en ganske betydelig faktor. Særlig i et prosjekt som for det meste foregår på ren hobbybasis. Men heldigvis arbeider verden også litt på vår side: Vi har fått på plass ‘bredbånd’ og internett over store deler av Norge. Det er mulig å sende bilder over til dels store avstander og på en relativt enkel måte. I tillegg har det kommet noe som heter ‘smart-telefoner’ som alle har innebygget til dels utmerkede kameraer, – i alle fall for landskaps-fotografering. Og vanlige digitale kameraer har blitt betydelig bedre og  billigere.

Så kanskje er det ikke nødvendig å reise så langt likevel? Kanskje finnes det en mengde habile ‘amatør-fotografer’ utover det ganske land som har muligheten til å ta ganske bra bilder fra sine hjemsteder så vel som omkringliggende distrikter?  Kanskje er det likevel ingen umulighet å få tak i panoramabilder fra Gaustatoppen, solnedganger fra Nordkapp eller nordlys over Spitzbergen? For ikke alle har ambisjoner om å ‘leve av sine bilder’. Noen tar faktisk bilder fordi de liker å fange et flott motiv og dele det med resten av verden?

Så her er jeg, og der er dere! Under ‘about’ finner dere også min e-postadresse! Og hvis dere ikke finner bilder fra deres eget hjemsted, eller føler at de som finnes ikke på langt nær er dekkende, så står dere fritt i å sende et bilde eller tre til undertegnede. Men først vil dere kanskje vite litt mer om dette konseptet? Da har jeg laget en egen side som jeg sender pr mail på oppfordring til de som måtte signalisere interesse.

Og til slutt: Vi stjeler ikke bilder!  Vi vil ikke engang selge bilder!
(Vi vil ikke engang ha originalbilder) Enhver henvendelse i den retning vil omgående bli formidlet til eier av bildet.  Og alle publiserte bilder vil være påført fotografens navn!

Kan du tenke deg å hjelpe til?

 

 

About Seenorway

'See Norway' vil i fremtid befatte seg med å vise bildereportasjer fra byer, kommuner og tettsteder rundt i Norge. 'See Norway' will take pride in showing you picture reports from communities and settlements throughout Norway. Contact: post@roby.no
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.